H oe en Wat

Op het eerste gezicht lijkt LetterSchool misschien alleen een blitse game, maar achter alle pracht en praal schuilt meer…

Pijler voor succes

Jonge kinderen ontdekken op enig moment de geheimzinnige wereld van de geschreven taal en begrijpen dat je daarmee een krachtig instrument in handen hebt. Leren schrijven is wel een enorme uitdaging voor ze. Zij moeten talloze ingewikkelde schrijftrajecten leren, lettervormen koppelen aan letterklanken en cijfers aan getalbegrip. Met LetterSchool leren kinderen al deze kennis spelenderwijs en ontwikkelen al doende hun motoriek.

Beter leren door veel variatie

De kinderen oefenen belangrijke vaardigheden in vier spannende games, elk met een eigen leerdoel:

Kijken
ontdek de vormen, klanken en getalbegrippen
Aanraken
raak de stippen aan en leer waar je begint, van richting verandert en stopt
Overtrekken
oefen het schrijftraject door overtrekken
Schrijven
test jouw kennis door zelf te schrijven

LetterSchool kent twee levels: zilver (blauw menu) en goud (oranje menu). Het voltooien van het zilveren level is een fantastische prestatie, zeker voor de jongsten! Voor de beste resultaten is het nog beter om alle letters en cijfers na een tijdje te herhalen. Dit kan in het gouden level met fonkelnieuwe games. Ook schrijven kinderen hun eigen letters en cijfers die pronken in het menu.

Groot beginnen

Voor een goede inprenting kunnen jonge kinderen het beste starten met grote lettervormen. Hiermee kunnen ze correcte letterkennis opbouwen, de basis van een leesbaar handschrift en een goede taal-/leesontwikkeling. Daarom toont LetterSchool de letters en cijfers altijd op maximale schaal, ongeacht de oriëntatie van het apparaat.

Elke stap wordt beloond

Prestaties worden voortdurend beloond met verrassende effecten en succesvol geschreven letters en cijfers krijgen een ster in het menu. Een menu vol met zilveren sterren biedt toegang tot de nieuwe uitdagingen van het gouden level. De kids raken simpelweg verslingerd aan al dat vuurwerk!

Tip: Speel hoge letters in staande, en brede letters in liggende oriëntatie.

Geschikt voor ieder kind

LetterSchool blinkt uit in eenvoud en duidelijkheid. Deze flexibele methode met zeer effectieve hints is geschikt voor alle kinderen, ongeacht hun leerstijl. Deze app is ook ideaal voor kinderen die letters en cijfers omkeren en kinderen met leerproblemen.

Het jonge brein is dol op visuele informatie

Onderzoek heeft aangetoond dat verbale instructies tijdens het leren schrijven contraproductief zijn omdat zij een groot beslag leggen op het geheugen. Het brein van jonge kinderen verwerkt visuele schrijfinstructies veel makkelijker. LetterSchool heeft daarom het leren schrijven sterk vereenvoudigd door uitsluitend gebruik te maken van visuele instructies.

Wat je zelf ontdekt, blijft je altijd bij!

Met LetterSchool ontdekken kinderen zelf hoe je letters en cijfers schrijft. Als het nodig is, worden ze daarbij geholpen met subtiele visuele en auditieve feedback. Zo ontrafelen jonge spelers in alle vrijheid het mysterie van het handschrift.

Eerst zonder lijnen

Jonge kinderen kunnen het beste correcte lettervormen leren voor zij tussen lijnen beginnen te schrijven. Zo kunnen ze ongehinderd soepele schrijfbewegingen maken, en nog belangrijker, zelfvertrouwen opbouwen. Schrijven tussen lijnen is de volgende stap die we in een toekomstige app zullen aanbieden. Als je geïnteresseerd bent, vul dan jouw mailadres in bij ‘Blijf op de hoogte’ onderaan deze pagina.

Krachtige techniek achter de schermen

De grappige hints, verrassende geluidseffecten en prachtige animaties maken dat de kids eindeloos spelen. Alles loopt snel en soepel dankzij de geavanceerde techniek achter de schermen. De makers hebben een team specialisten samengesteld die al hun ervaring in onderwijs, software-ontwikkeling en computer graphics hebben gebundeld. Maar wie het laatste woord hadden over LetterSchool, waren de kleine experts die het fanatiek hebben getest. Bedankt kids!