S is voor Support

Veelgestelde Vragen

Wat kan ik doen bij opstartproblemen na de update versie 1.1?

Op enkele devices werkt LetterSchool niet naar behoren na het installeren van de update. Wij raden je aan om de app in zijn geheel van de iPad of iPhone te verwijderen en opnieuw te downloaden in de App Store.

Waarom hoor ik geen geluid in LetterSchool?

Waarschijnlijk is het geluid van je iOS apparaat uitgeschakeld. Lees hierover meer op deze speciale pagina.

Voor wie is LetterSchool geschikt?

LetterSchool is voor 4 tot 6 jarigen die nieuwsgierig zijn naar letters en cijfers. Het is uitstekend geschikt voor thuis, op school, in de auto, in een supermarktkar…

Waarom blokletters?

LetterSchool is bestemd voor kinderen van 4 tot 6 jaar die kennismaken met letters en cijfers. De eenvoudige blokletters sluiten aan op hun behoefte om al vroeg met letters bezig te zijn, wanneer het verbonden schrift nog te moeilijk is. De meeste kinderen leren dit vanaf groep 3. Nieuwe apps voor verbonden schrift zijn nog in de maak. Als je geïnteresseerd bent, vul dan jouw mailadres in bij ‘blijf op de hoogte’ onderaan deze pagina.

De letters staan niet tussen lijnen. Zijn jullie ze vergeten?

Nee, we hebben ze opzettelijk weggelaten. Lees meer

LetterSchool is geweldig, maar ik zou er ook woorden mee willen schrijven. Kan dat?

Alles op zijn tijd! Woorden schrijven is veel makkelijker wanneer de afzonderlijke letters volledig geautomatiseerd zijn. Dat is de volgende stap en komt aan bod in een toekomstige app. Als je geïnteresseerd bent, vul dan jouw mailadres in bij ‘blijf op de hoogte’ onderaan deze pagina.

De kinderen krijgen geen instructies. Hoe weten ze wat ze moeten doen?

Met LetterSchool ontdekken kinderen zelf hoe je letters en cijfers schrijft. Als zij een beetje hulp nodig hebben, helpt LetterSchool met subtiele visuele en auditieve feedback. De kinderen hoeven trouwens nog niet te kunnen lezen. Lees meer
Tip: vergeet niet het geluid aan te zetten. ;-)

Waarom twee levels?

Het antwoord is simpel: heel veel oefenen en herhalen. Dat sluit ook aan bij de verschillende niveaus van kinderen: sommige zullen stoppen na het makkelijkere zilveren level, terwijl anderen door zullen gaan met het moeilijkere gouden level.
Lees meer

Hoe weet ik in welk level ik speel?

Kijk naar de kleur van het menu: in het zilveren level is het menu blauw en in het gouden level oranje.

Waarom zie ik games op de site die ik niet in de app tegenkom?

De app kent twee levels met elk andere games. De animaties die je in het zilveren level mist, kom je later tegen in het gouden level.

Maken jullie ook andere apps?

We werken er zeker aan. Als je geïnteresseerd bent, vul dan jouw mailadres in bij ‘blijf op de hoogte’ onderaan deze pagina.

Ik heb geen antwoord op mijn vraag gevonden. Kan ik contact opnemen?

Natuurlijk! Stel jouw vraag in ons mailformulier en we zullen ons best doen om zo snel mogelijk te antwoorden.

Het Instellingenpaneel

LetterSchool is zo eenvoudig te spelen, dat instructies eigenlijk overbodig zijn. Voor de volledigheid geven we toch een kort overzicht van de keuzemogelijkheden in het Instellingenpaneel:

panel

Open de internetpagina waar je nu naar kijkt.

Kies een speler. De instellingen en scores worden per speler bewaard.

Kies een letter- of cijferset. Tip: je kunt in het menuscherm ook naar links of rechts vegen om sets te wisselen.

Reset de scores voor deze speler. Om onbedoelde resets te voorkomen, moet je deze optie eerst met het slotje ontgrendelen.