is voor Support

Geen geluid in LetterSchool

We krijgen af en toe van gebruikers te horen dat ze geen geluid horen in LetterSchool. Meestal ligt de oorzaak bij de instellingen van het geluid of van de ‘zijschakelaar’ van het apparaat. Maar we zijn ook bezig met het onderzoeken van een bug in het iOS besturingssysteem van Apple dat er voor zou kunnen zorgen dat het geluid soms wegvalt bij verschillende apps.

Geluid uit (al lijkt het niet zo)?

Het is mogelijk het geluid op ‘stil’ te zetten op een iPad of iPhone. Als je dat doet, zijn alleen bepaalde geluiden niet meer te horen en andere nog wel. Daardoor denkt men soms dat het geluid wel aanstaat, terwijl dat niet zo is.

Dit zijn voorbeelden van geluiden die wel of niet te horen zijn wanneer het geluid uitgeschakeld is:

• niet hoorbaar: bijvoorbeeld geluiden van games, waarschuwingen, berichtgevingen en geluidseffecten;
  • wel hoorbaar: bijvoorbeeld het geluid bij het afspelen van media (zoals muziek, podcasts, films, video’s en tv-programma’s).

Het geluidsvolume bijregelen via de knoppen op de zijkant van jouw apparaat heeft geen invloed op de werking van de zijsschakelaar. Met andere woorden: als het geluid uitgeschakeld is, dan krijg je het niet terug door het volume harder te zetten. Hoe je het geluid aan kan zetten, lees je op de rechterkant van deze pagina.

Bekijk ook Apple’s Een goed begrip van de zijschakelaar

De Bug

Onder zeldzame omstandigheden kan het geluid in LetterSchool opeens verdwijnen. Dit is geen fout in LetterSchool zelf, maar heeft te maken met problemen in de onderliggende technologie van Apple. We zoeken hier een oplossing voor, maar in tussentijd kun je deze stappen proberen om het geluid weer terug te krijgen:

Forceer LetterSchool om te stoppen
Als je niet op het ‘home scherm’ bent, druk dan de thuisknop even in om terug te komen op het thuisscherm. Druk nu twee keer achter elkaar de thuisknop in om onderin het scherm de lijst te krijgen met de meest recent gebruikte apps. Zoek het LetterSchool icoontje (witte ster op rode bal) en raak het zo lang aan totdat op alle icoontjes een rood cirkeltje met een min-teken wordt weergegeven. Raak het min-tekentje aan op het LetterSchool icoontje zodat LetterSchool uit de lijst verdwijnt. Start nu LetterSchool opnieuw op.

Wijzig de instelling van de zijschakelaar
Zet de instelling van de ‘Functie zijschakelaar’ om van ‘Rotatievergrendeling’ naar ‘Geluid uit’ en daarna weer terug. Op de rechterkant van deze pagina lees je hoe je dat kan doen.

Herstart het iOS apparaat
Hou je sluimerstand-knop aan de bovenkant van jouw apparaat een paar seconden ingedrukt totdat de rode schuifknop in beeld verschijnt. Verschuif deze naar rechts om je apparaat uit te zetten. Wacht even, en start het apparaat opnieuw op door de sluimerstand-knop even ingedrukt te houden.

We hopen dat het met deze instructies lukt om weer onbekommerd met LetterSchool te kunnen spelen en we bieden onze excuses voor de moeite die je hebt moeten doen. Mocht je onverhoopt het geluid toch niet aan de praat hebben gekregen, neem dan alsjeblieft contact met ons op.

Het geluid aanzetten

Hoe je het geluid weer aan kan zetten hangt af van de instelling van de zijschakelaar. Deze kan ingesteld zijn op Rotatievergrendeling of op Geluid uit. Kijk in de instellingen om achter te komen hoe de zijschakelaar is ingesteld:

STAP 1
Kies ‘Instellingen’ op het home scherm.

STAP 2
Kies ‘Algemeen’ en zoek dan rechts de sectie ‘Functie Zijschakelaar’.

STAP 3
Afhankelijk van welke optie is aangevinkt, doe het volgende:

‘Geluid uit’ is aangevinkt
Verschuif gewoon de zijschakelaar naar boven om het geluid aan te zetten. Je kunt het geluid eventueel nu wat harder zetten met de volumeknoppen.

‘Rotatievergrendeling’ is aangevinkt
Verlaat de instellingen door op de thuisknop te drukken. Druk nu weer twee keer op de thuisknop. Veeg nu de strook die aan de onderkant van het scherm zichtbaar is naar rechts. De knop om het geluid in te schakelen staat nu helemaal linksonder in beeld. Raak deze aan zodat er geen geen streep meer doorheen staat.

Het geluid van LetterSchool zou nu weer hoorbaar moeten zijn.